Cheats


Het is altijd beter om zonder te spelen, maar als je er echt niet meer uit komt kun je altijd nog de volgende cheats gebruiken. Je moet de cheats tijdens het spel invoeren. Ze werken niet in een multiplayer game.

Druk CTRL+ALT+SHIFT+W en typ dan 2061, Ga dan met je muis op je pakhuis staan en druk A

Nu is de cheat mode geactiveerd!

Druk weer CTRL+ALT+SHIFT+W

Typ dan 02 (voor ijzererts) tot en met 24 (voor steen) en druk op ENTER

Als je dan A indrukt komt het gewenste product erbij.

Druk in SHIFT+H voor hout.

Druk in SHIFT+Z voor steen.

Druk in SHIFT+T voor gereedschap.

Druk in SHIFT+K voor kanonnen.

Druk in SHIFT+M voor geld.

 

Twee manieren om op lange termijn veel geld uit te sparen zijn de volgende:

1. Belastingtruc: er is een regelmaat waarin geld erbij komt, meestal om de 10 seconden. Na 9 seconden zet je de belasting heel hoog. Bewoners worden kwaad, maar dat geeft niet, als het geld er bij op is geteld zet je de belasting weer normaal. Dit kun je blijven herhalen, het schaad de bewoners niet.
2. Als je veel goederen heb ingekocht zijn de inkoopkosten vaak erg hoog, vooral als je dure producten (gereedschap, goud enz.) hebt gekocht. Deze kosten blijven lang staan en drukken je saldo omlaag. Om snel van die inkoopkosten af te komen doe je het volgende: sla het spel op en laad vervolgens datzelfde spel weer. Je inkoopkosten staan nu op nul. Een nadeel hiervan is wel dat eventuele verkoopopbrengsten die er nog stonden ook verloren gaan.

 

Om alle scenario's te kunnen spelen, open het bestand "game.dat" en verander volume: -750, 0, -5?? in volume: -750, 0, -581.

 

Als je brand of de pest in jouw stad hebt, sla het spel op en laad het weer, het is dan weer rustig in de stad.

 

Als je weinig geld hebt, maar toch veel wilt inkopen, doe dan het volgende: zet de prijs heel hoog, als de vrije handelaars bij je eiland zijn, doe je de prijs heel laag (niet op nul). Je krijgt nu veel artikelen voor een lage prijs. Zet daarna wel de prijs weer op normaal, anders komen ze niet meer terug.